Kleurrijke regenboog kozijnen voor nieuw hotel in Amsterdam

Kleurrijke regenboog kozijnen voor nieuw hotel in Amsterdam

Het nieuwe, moderne Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel opent in het tweede kwartaal van 2018 haar deuren voor de eerste betalende gasten. Het kleurrijke hotel is ontworpen door de wereldberoemde interieurdesigner Karim Rashid. Met 476 kamers, verdeeld over acht verdiepingen, waren er veel kozijnen nodig. Het design hotel beslaat 28.000m2, inclusief een Meeting & Events Academy met 19 flexibele vergaderzalen en netwerkruimtes en is daarmee onderdeel van het VEN complex. Dit complex omvat tevens een casino, een wellness en appartementen en is gesitueerd in het voormalige KPN gebouw bij station Amsterdam Sloterdijk.

Kleurrijke verdiepingen

De kleurrijke verdiepingen zijn ontworpen door de wereldberoemde designer Karim Rashid, hij creëerde een hotel met unieke vormen en ontwierp de acht kamerverdiepingen in een pallet van bonte kleuren. Al deze verschillende kleuren spelen in op een bepaalde ‘mood’. Zo zijn de gele kamers goed voor het voeren van verschillende conversaties en de groene kamers zijn goed voor het brengen van kalmte en geven een gevoel van veiligheid. Voor onze kozijnen werden poedercoatings in acht verschillende pantone kleuren ontwikkeld en toegepast. Daarmee gaf Andusta met verve invulling aan het kleurenconcept van de interieurdesigner.

Levering in fases

De kozijnen voor de 476 kamers hebben we natuurlijk niet allemaal in een keer geleverd maar per fase/kleur van een verdiepingsvloer. Zo had de aannemer geen grote hoeveelheden kozijnen op de werkplaats die hij nog niet kon gebruiken en zorgde het anderzijds voor een geleidelijk productieproces bij Andusta.

 

Een aantal foto’s van  het productieproces en direct na plaatsing: